ManpowerGroupin Suomen ja Baltian uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Matti Kariola
2017.06.01

Suomen suurimpiin henkilöstöpalvelualan yrityksiin lukeutuvan ManpowerGroupin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Matti Kariola. Hän seuraa tehtävässään vt. toimitusjohtajana työskennellyttä Lars-Petter Ørvingia. Kariola aloittaa uudessa tehtävässään 1.6.2017. 

ManpowerGroupin Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Matti KariolaSuomen toimintojen lisäksi Kariola vastaa ManpowerGroupin liiketoiminnoista Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Kariola on viimeksi johtanut ulkoistettuihin palveluratkaisuihin erikoistunutta ManpowerGroup Solutions -liiketoimintaa, ja hänellä on pitkä kokemus IT-alan kansainvälisistä yrityksistä.

Työmarkkinat sekä työn tekemisen ja teettämisen mallit ovat isossa murroksessa, mikä näkyy koko toimialan ja markkinan kehityksessä. ”Yritykset ja organisaatiot ovat neljännen teollisen vallankumouksen alkutaipaleella – digitalisaatio, robotiikka, automaatio, keinoäly ja esineiden internet tuovat niin yksityiselle kuin julkisellekin sektorille valtavasti mahdollisuuksia. Digiaika synnyttää kokonaan uusia osaamistarpeita, joiden tyydyttämiseksi tarvitaan kattava kirjo joustavia ja skaalautuvia henkilöstöratkaisuja – yksittäisten talenttien hankkimisesta projektitiimeihin ja kokonaisten toimintojen ulkoistamiseen”, toteaa Matti Kariola.

Yksi työelämän suurista haasteista on osaamisen elinkaaren lyheneminen. ”Kun teknologiat muuttuvat vauhdilla, tarve jatkuvaan uudistumiseen ja kehittymiseen kasvaa samassa suhteessa. Työnantajien täytyykin miettiä entistä tarkemmin ja useammin, mistä ja miten ne hankkivat tarvittavaa osaamista riittävän nopeasti ja ketterästi – ja miten ne huolehtivat henkilöstönsä osaamisen uudistamisesta. Henkilöstön osaaminen ja mukautumiskyky määräävät nyt tahdin, jolla yritykset menevät eteenpäin”, Kariola linjaa.  

Lisätietoja:

Matti Kariola, toimitusjohtaja, ManpowerGroup
[email protected]  
puh. 040 824 0117

Mika Wilén, markkinointi- ja viestintäjohtaja, ManpowerGroup 
[email protected]   
puh. 041 455 2970

Uutinen päivitetty 2017.06.15