ManpowerGroupin ohjeistus koskien koronavirustilannetta
2020.03.11

Tammikuussa alkanut koronaviruksen leviäminen hallitsee päivittäisiä uutisia, ja sen takia monilla työpaikoilla on otettu käyttöön koronavirustilanteeseen ja varotoimenpiteisiin liittyviä ohjeistuksia. ManpowerGroup on suuri työnantaja Suomessa ja maailmalla, ja seuraamme tilanteen kehittymistä jatkuvasti suojataksemme henkilöstöämme, asiakkaitamme sekä liiketoimintamme jatkuvuutta. 

Seuraamme ja noudatamme Suomen terveys- ja muiden viranomaisten ohjeita ja määräyksiä sekä päivitämme säännöllisesti liiketoimintamme jatkuvuussuunnitelmia (Business Continuity Plan, BCP) myös siltä varalta, että koronavirus Suomessa muuttuu epidemiaksi tai pandemiaksi. Jatkuvuussuunnitelman päivittämisestä ja siinä olevien ohjeiden noudattamisesta vastaa erillinen BCP-tiimi, joka pitää säännöllisiä tapaamisia yritysjohdon kanssa ja arvioi ja ennakoi lisätoimenpiteiden tarvetta. 10.3. alkaen konsernin johtoryhmä ja liiketoimintajohto seuraavat koronavirustilannetta päivittäin.

Yleiset toimintaohjeet koko henkilöstölle

Ylläpidämme ajantasaisia toimintaohjeita henkilöstöllemme intranetissä sekä vuokratyöntekijöiden omassa julkaisujärjestelmässä. Ohjeiden tavoitteena on varmistaa, että henkilöstöllämme on tuorein tieto viruksen leviämisestä ja keinovalikoimasta, jolla tartuntariski voidaan minimoida. Hygieniaohjeiden, matkustusääntöjen ja muiden varotoimenpiteiden lisäksi toimintaohjeet sisältävät mm. ohjeita etätyöstä, toimimisesta sairastapauksissa sekä viestintäkanavista ja -käytännöistä, jos epäilee tartuntariskiä.

Asiakkaalla työskentelevä henkilöstömme

Asiakastoimeksiannoissamme työskentelevät henkilöt noudattavat ensisijaisesti asiakkaidemme toimintaohjeita. Tämä menettely varmistaa parhaiten työpaikan työturvallisuuden. Mikäli asiakkaat eivät ohjeista henkilöstöämme virustartunnan varalta, noudatamme ManpowerGroupin omia toimintaohjeita. Jos asiakkaan ja ManpowerGroupin ohjeiden välillä on ristiriita, sovimme noudatettavasta ohjeistuksesta tapauskohtaisesti.

Lisätiedot

Päivitämme toimintaohjeitamme sitä mukaa, kun koronaviruksesta, tartuntariskistä, leviämisestä, matkustusohjeista tai muista toimintaohjeista tulee uutta tietoa, uusia suosituksia tai julkisen vallan päätöksiä.

Jos haluat lisätietoja ohjeistuksistamme, olethan ensisijaisesti yhteydessä ManpowerGroupin omaan yhteyshenkilöösi.

Yhteistyöterveisin

ManpowerGroup
Matti Kariola
toimitusjohtaja, Suomi ja Baltia

Uutinen päivitetty 2020.03.11