ManpowerGroupin työmarkkinabarometri: suomalaisten työnantajien työllistämisaikeet Euroopan heikoimpia
2021.03.05

ManpowerGroupin työmarkkinabarometri vuoden 2021 toiselle kvartaalille on julkaistu tänään. Barometrin tulosten perusteella työllistämisaikeet pysyvät vielä huhti-kesäkuussakin alavireisinä. Suomalaisista työnantajista 11 % ennakoi henkilöstölisäyksiä, 5 % henkilöstövähennyksiä ja 76 % uskoo henkilöstömääränsä pysyvän ennallaan, jolloin kausitasoittamaton saldoluku on +6. Kun tuloksissa huomioidaan kausitasoitus*, on henkilöstömäärän muutoksen saldoluku -2. Rekrytointiaikeet heikkenevät 4 prosenttiyksikköä edellisestä vuosineljänneksestä ja 7 prosenttiyksikköä vuodentakaisesta.

“Huolimatta positiivisista rokoteuutisista suomalaisyritysten rekrytointiaikeet vajoavat lievälle miinukselle kevään ja alkukesän osalta”, sanoo ManpowerGroupin Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Matti Kariola. ”Markkinoilla jatkuvasta poikkeuksellisesta epävarmuudesta kertoo sekin, että 8 % vastaajista ei osannut sanoa, tekevätkö he henkilöstömääräänsä muutoksia seuraavan kolmen kuukauden aikana.

”Vaikka sekä yritysten että kuluttajien luottamusindeksit ovat hieman parantuneet viime aikoina, kehitys ei vielä heijastu työnantajien rekrytointisuunnitelmiin. Toimialojen ja yritysten välillä on isoja eroja, palvelusektorilla on edelleen tiukkaa, kun taas teollisuudessa odotuksissa on jo enemmän optimismia. Kun markkinat alkavat vähitellen toipua, työnantajat eivät voi loputtomiin lykätä rekrytointejaan, mutta toki paljon riippuu edelleen siitä, miten rokotusohjelmat etenevät eri maissa”, Kariola toteaa.

Kuva: Suomen työllistämisaikeiden kehitys 2012-2021
Kuva: Suomen työllisämisaikeiden kehitys 2012-2021

Globaalisti työllistämisaikeiden saldoluku on positiivinen 32 maassa 43:sta. Kvartaalivertailussa näkymät vahvistuvat 24 maassa ja heikkenevät 16 maassa. Vuoden takaiseen vastaavaan ajankohtaan verrattaessa indikaattorit paranevat 7 maassa ja heikkenevät 32 maassa.

EMEA-alueen työllistämisaikeiden saldoluku on positiivinen 18 maassa 26:sta. Kvartaalivertailussa näkymät vahvistuvat 16 maassa ja heikkenevät 9 maassa. Vuoden takaiseen verrattuna näkymät heikkenevät 20 maassa ja vahvistuvat neljässä. Odotukset ovat vahvimmat Kroatiassa, Romaniassa ja Turkissa. Euroopassa miinuksella Suomen lisäksi ovat vain Iso-Britannia (-5), Italia (-2) ja Portugali (-1). Pohjoismaista Ruotsissa näkymät ovathyvällä plussalla (saldoluku +8) jo kaksi vuosineljännestä peräkkäin, ja Norjassa (saldoluku +4) uskotaan myös henkilöstömäärän kasvuun.

Koko tutkimukseen haastateltiin yli 42 000 yksityisen ja julkisen sektorin työnantajaa; Suomen kyselyyn vastasi 275 työnantajaa.

Kuva: 43 maan työllistämisaikeet Q2-2021
Kuva: 43 maan työllistämisaikeet Q2-2021

Barometrin keskeiset tulokset

  • Huhti-kesäkuun työllistämisnäkymien saldoluku on positiivinen kolmella ja negatiivinen neljällä toimialalla seitsemästä. Tulokset heikkenevät kuudella toimialalla niin kvartaali- kuin vuosivertailussakin.

  • Vahvimmat työllistämisnäkymät raportoidaan teollisuudessa, jossa saldoluku on +12.Vuodentakaisesta nousua on 7 prosenttiyksikköä.

  • Rahoitus- ja vakuutusalalla, kiinteistöalalla sekä liike-elämän palveluissa työnantajat ennakoivat maltillisia työllistämisnäkymiä huhti-kesäkuulle: saldoluku +4 on heikentynyt neljä prosenttiyksikköä edellisestä vuosineljänneksestä ja 14 prosenttiyksikköä vuodentakaisesta.

  • Majoitus- ja ravitsemistoiminnassa saldoluku (+2) heikkenee 11 prosenttiyksikköä edellisestä vuosineljänneksestä ja 15 prosenttiyksikköä vuodentakaisesta.

  • Rakentamisen saldoluvussa -9 on pudotusta viisi prosenttiyksikköä edelliseen vuosineljännekseen ja 11 prosenttiyksikköä vuodentakaiseen verrattuna.

  • Myös muut palvelut (julkinen hallinto; koulutus; terveys- ja sosiaalipalvelut; kuljetus ja varastointi; informaatio- ja viestintä) raportoi heikkoja näkymiä: saldoluku -9 on heikoin kuuteen vuoteen, laskua edellisestä vuosineljänneksestä kolme ja vuodentakaisesta 12 prosenttiyksikköä.

  • Organisaatiokoon mukaan tapahtuvassa tarkastelussa saldoluvut ovat miinuksella kolmessa kokoluokassa, eniten pienissä yrityksissä (-3).

Lisätiedot

Suomen työmarkkinabarometria koskevat lisätiedot ja liitteet voit ladata osoitteesta https://www.manpowergroup.fi/Ajankohtaista1/

Kaikkien 43 maan tulokset ovat nähtävissä interaktiivisella ManpowerGroup Employment Outlook Survey Explorer -työkalulla https://www.manpowergroup.com/DataExplorer/

Työmarkkinabarometrin vuoden 2021 kolmannen kvartaalin tulokset julkistetaan 8.6.2021.

Mediatiedustelut

Matti Kariola, toimitusjohtaja
ManpowerGroup Oy
Henkilöstöpalveluyritysten liiton (HPL) puheenjohtaja [email protected]
Puh. 040 824 0117

Mika Wilén, markkinointi- ja viestintäjohtaja
ManpowerGroup Oy
[email protected]
Puh. 041 455 2970

Työmarkkinabarometri
Työmarkkinabarometri (ManpowerGroup Employment Outlook Survey) mittaa neljännesvuosittain työnantajien aikomuksia lisätä tai vähentää henkilöstönsä määrää seuraavan kvartaalin aikana. Barometri on lajissaan ainutlaatuinen: se on suurempi, laajempi, pitkäaikaisempi ja kattavampi kuin muut tutkimukset. Barometri lanseerattiin yli 55 vuotta sitten Yhdysvalloissa, ja se on yksi luotetuimmista työllistämisaikeita mittaavista tutkimuksista maailmassa. Suomessa haastateltiin 275 julkisen ja yksityisen sektorin työnantajaa. Kaikki haastatellut vastaavat samaan kysymykseen: ”Miten arvioitte henkilöstön kokonaismäärän toimipisteessänne kehittyvän huhti-kesäkuun aikana verrattuna meneillään olevaan kvartaaliin?”

ManpowerGroup
ManpowerGroup® on henkilöstö- ja työvoimaratkaisujen sekä ulkoistettujen palveluratkaisujen asiantuntija, kehittäjä ja tuottaja. Yhtiö työllistää joka päivä 600 000 ihmistä eri osaamisalueilla ja toimialoilla 80 maassa. Manpower®, Experis®, Talent Solutions sekä Proservia palvelevat 400 000 asiakasorganisaatiota tarjoamalla niiden muuttuviin työvoimatarpeisiin kattavan valikoiman HR-ratkaisuja – henkilöstövuokrauksesta rekrytointiin ja uramuutospalveluihin sekä ulkoistettuihin palveluratkaisuihin. Pohjoismaissa ja Baltiassa yhtiö on markkinajohtaja. ManpowerGroup on sitoutunut monimuotoisen ja yhdenvertaisen työelämän edistämiseen.Vuonna 2021 yhtiö valittiin 12. kerran World’s Most Ethical Companies® -listalle. Lue lisää toiminnastamme ja palveluistamme osoitteessa www.manpowergroup.fi

*Suomen työmarkkinabarometrin tuloksissa huomioidaan kausitasoitettu data. Kausitasoitus on laskennallinen menetelmä, jonka avulla tutkimustuloksista pyritään poistamaan säännöllisenä toistuva kausivaihtelu, joka liittyy esimerkiksi vuodenaikoihin, pyhäpäiviin, lomakausiin ja eri toimialojen sesonkivaihteluihin. Saldoluku saadaan, kun henkilöstömääränsä lisäämistä suunnittelevien työnantajien prosenttiosuudesta vähennetään henkilöstömääränsä vähentämistä suunnittelevien työnantajien prosenttiosuus.

Uutinen päivitetty 2021.03.08