Yritysvastuu

 

Sosiaalisen vastuun kantaminen on tärkeä osa ManpowerGroupin kansainvälistä toimintaa ja perustuu ensisijaisesti henkilöstön kehittämiseen ja työllistämiseen liittyviin aloitteisiin ja projekteihin. Vastuullisen yritystoiminnan kivijalkana ovat globaalit arvomme: ihmiset, osaaminen ja innovaatio.

Henkilöstön kehittäminen ja työllistäminen muodostavat sosiaalisen vastuun peruspilarin – ManpowerGroup on sitoutunut heikossa työmarkkina-asemassa olevien ihmisten työllisyystilanteen parantamiseen kaikkialla maailmassa, toimien yhteistyössä omien asiakasyritystensä, julkisen sektorin ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Kohderyhmiä ovat esim. pitkäaikaistyöttömät, osatyökykyiset, nuoret, luonnonkatastrofien uhrit ja pakolaiset.

Toiminta Suomessa


ManpowerGroup ja Suomen Youth For Understanding (YFU) yhteistyöhön

ManpowerGroup on lähtenyt toteuttamaan asiantuntijayhteistyötä vaihto-oppilasjärjestö YFU:n kanssa ja tukemaan samalla nuorten kansainvälisyyskasvatusta ja järjestön arvokasta työtä. –Järjestön toiminnan tukeminen on konkreettinen tapa osallistua yhteiskuntavastuuseen. Suomen menestys on riippuvainen kyvystämme toimia kansainvälisillä markkinoilla, ja siksi olemme mielellämme mukana jakamassa asiantuntijuuttamme. Osaavien nuorten saaminen globaaleille työmarkkinoille on kaikkien intressi pitkällä aikavälillä. 

Haluaisitko sinä kansainvälisyyttä omaan kotiisi?

Kiinnostaisiko sinua tutustua paremmin esimerkiksi kiinalaiseen, meksikolaiseen, japanilaiseen, saksalaiseen tai vaikkapa liettualaiseen kulttuuriin? Vaihto-oppilasjärjestö YFU etsii nyt isäntäperheitä elokuussa lukuvuodeksi Suomeen tuleville lukioikäisille nuorille. Perhe voi asua missä päin Suomea tahansa eikä omia lapsia tarvitse välttämättä olla.

Isäntäperheenä toimiminen on ainutlaatuinen mahdollisuus saada kansainvälinen perheenjäsen ja nähdä suomalaisuus uusin silmin. Moni perhe saa vaihto-oppilaasta elinikäisen ystävän, jonka kanssa pidetään yhteyttä vielä vuosienkin jälkeen.

Suomi on todella suosittu vaihto-oppilasmaa, ja haluamme tarjota mahdollisimman monelle nuorelle tilaisuuden oppia kieltämme ja kulttuuriamme. Sinua tarvitaan – lue lisää ja ilmoittaudu isäntäperheeksi nyt: www.yfu.fi/isantaperheeksi


Suomessa olemme sitoutuneet edistämään erityisesti monimuotoista työllistämistä. Tutustu tästä konsernimme CSR-toimintaan.   Palkkatuettu henkilöstövuokraus

TE-toimisto voi edistää työnhakijan sijoittumista työhön myöntämällä palkkatukea työnantajalle. Tuella edistetään erityisesti niiden henkilöiden työllistymismahdollisuuksia, joiden työttömyys uhkaa pitkittyä.


ManpowerGroup Oy voitti European CSR Award -yritysvastuukilpailun suuryritysten sarjan monimuotoisen työllistämisen hankkeellaan. Ensimmäistä kertaa järjestetyn kilpailun suomalaisvoittajat palkittiin 14.5. Yritysvastuuverkosto FIBSin RATKAISUN PAIKKA 2013 -tapahtumassa Helsingissä.

Valintaperusteluiden mukaan ManpowerGroupin ja sen tytäryhtiön Manpower Inclusiven hankkeessa yhteiskunnallinen tarkoitus, eli monimuotoisuuden ja työllisyyden edistäminen, nivoutuvat esimerkillisesti osaksi yrityksen ydinliiketoimintaa. Yhtiö on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä monipuolisen kumppanijoukon kanssa.

European CSR Award -kilpailun kotisivut: http://www.europeancsrawards.eu/

Tutustu ManpowerGroupin, Nokian ja Pajat Solutionsin voittajahankkeisiin videon kautta.

Kansainväliset hankkeet


ManpowerGroupin yritysvastuuraportti

Katso uusin CSR-raportti!

World's Most Ethical Companies      

ManpowerGroup on valittu ainoana henkilöstöpalvelualan yrityksenä maailman eettisimmin toimivien yritysten listalle kuutena peräkkäisenä vuotena.


Ympäristövastuu

ManpowerGroup Oy:n Suomen pääkonttorin ympäristöohjelma on rakennettu WWF:n Green Office -järjestelmän mukaisesti.


Alan auktorisointi

 


Lisätietoja:

Mika Wilén, Director, Marketing & Communications
Puh: 041 455 2970
mika.wilen@manpowergroup.fi