Työnantajien työllistämisaikeet jatkavat hiipumista kesällä

Parhaat rekrytointinäkymät ovat tietotekniikassa, jonka kausitasoitettu indeksi on +36. Nousua on 10 prosenttiyksikköä edellisestä neljänneksestä, mutta laskua 15 prosenttiyksikköä viime vuoden vastaavasta ajasta. Suomi on tietotekniikkasektorin neljännesvuosittaisessa kasvussa globaalisti kymmenes, ohittaen 41 maan keskimääräisen kvartaalikasvun 5 pisteellä.

Suomen työnantajien työllistämisaikeet heinä-syyskuussa 2023Kuva: Suomen työnantajien rekrytointiaikeita kuvaava indikaattori heinä-syyskuulle on +20 %, kun kausivaihtelu otetaan huomioon.

”Suomessa työnantajien työllistämisaikeet ovat hiipumassa alkuvuoden toiveikkuudesta huolimatta. Varovaisuus leimaa suomalaisten työnantajien toimintaa. Optimismin vähentymisen kanssa meillä on samaan aikaan kuitenkin edelleen vakava kohtaanto-ongelma, jossa osaajapulassa avointen työpaikkojen täyttäminen vie kauemman aikaa. Viimeisimmän osaajapulatutkimuksemme mukaan suomalaisista työnantajista 81 % kertoo vaikeuksistaan löytää tarvittavaa osaamista”, summeeraa ManpowerGroupin Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Matti Kariola.

Lue koko heinä-syyskuun barometrin yhteenveto tietopankistamme! >